sobota 3. srpna 2013

Dovolená Maledivy a Historie

Dovolená Maledivy

Dovolená Maledivy Malediv all inclusive ceny informace last minute last moment zájezd
 
Maledivy jsou vaším únikem před ruchem velkoměsta a pracovním životem. Je to perfektní krásná destinace na vaši dovolenou. Počasí je zde příjemné celý rok, Maledivy leží na rovníku takže tropické počasí po celý rok je zaručeno - Jen občas v druhé půlce roku zaprší. Je možné si dovolenou domluvit i jako Last Minute a All inclusive. Zarezervujte si Letenky už dnes !


Historie


Historii Malediv můžeme rozdělit do dvou období, první začíná před přechodem k islámu, druhé se píše až od jeho příchodu.
informace ceny maledivy last minute dovolena zájezd a all inclusive ubytování a počasí last moment malediv.
Údajně původně obývali souostroví egypťané. Potré přišli buddhisté ze Srí Lanky a hinduisté z Indie, jejich osídlení můžeme písemně doložit.
V roce 1153 konvertovaly Maledivy na Islám, dodnes. Arabové přinesli různé koření, pikantní pokrmy, kokosy a platidlo které se vyrábělo zbytky lastur. Spoustu maldeivských pokrmů můžete ochutnat v místních restauracích. Díky spojení s okolním svěrem se zdokonalil maledivský jazyk Dhivehi, který se vyvinul v psanou formu Thaana.
Maledivy se dobře vyvíjely ekonomicky díky obchodu s perlami.
V 17. století chránili Maledivy Holanďané. Nějaký ten rok později země uzavřela mírovou smlouvu s Francouzy a Brity, kteří jím zaručili ochranu a vnitřní autonomii.
26. Července 1965 byly Maledivy uznány Velkou Británií jako nezávislý stát a byla vytvořena republika Maledivy, v čele s prezidentem.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat